Pages

Sunday, 12 February 2017

Day & Night Book Tag


Хей хей!

Модата на този таг отдавна мина май, но като го видях при Мери някакси се заредих с много ентусиазъм и вдъхновение да го направя!

D: Кога четеш повече, през деня или през нощта?

Принципно гледам да чета през деня, защото в повечето случаи съм толкова изморена вечер, че дори и да чета малко преди лягане, то на сутринта нищо не си спомням :D Случвало ли ви се е на вас това или само моята памет куца нещо?

A: Има ли книги, които са променили начина ви на виждане?

Всяка книга успява по някакъв начин да промени начина, по който гледам на света. Има някои обаче, които остават такъв силен отпечатък, че понякога се чудя дали направо не са ме жигосали. Много скорошна такава е "Аз още броя дните" на Георги Бърдаров. Толкова силна книга отдавна не бях чела!

Y: Young Adult – да или не?

Определено да. Много ми харесва колко са леки и неангажиращи. Пък и аз съм на едва 23, не съм толкова далече от тази аудитория :D 

A: Има ли герои, които смяташ, че е възможно да са истински?

Съмнително често ми се е случвало докато чета книга да си казвам - "този герой е точно като този мой приятел". Понякога приликата в поведение и характер е била потресаваща!

N: Даваш ли книгите си на заем?

С огромно желание и любов си давам книгите. Смятам, че хубавите книги трябват да бъдат споделяни, с колкото се може повече хора, за да могат самите книги да са още по-обичани, а посланията им достъпни!

D: Миришеш ли книгите си?

Хахах, почти като наркоманче съм като стане въпрос за миризма на книги. Не ме е срам пък!

N: Не всеки харесва книгите, това добре ли е или не?

Абсолютно всеки има право на избор по какъв начин иска да се запознава с творчеството на други хора. Някои четем, други предпочитат киното повече. Аз, например, никак не съм ценител на картини и не ми е приятно да ходя в галерии. За други хора, книгите и книжарниците може да не им доставят толкова удоволствие. Свят голям, хора разни и няма правилно или грешно.

I: Държа книгите ми винаги да изглеждат добре, или пък не. Ти от кой тип си?

С риск да се хванете за главата, аз обичам да обичам книгите си. Тоест, аз пиша в тях, подчертавам, прегъвам страници. След четене от мен, книгите ми изглеждат използвани и дълбоко обичани. Не ме бийте :D 

G: Господи, имам прекалено много книги! Вярно или грешно?

Поне за мен такова понятие като много книги не съществува! Винаги може още!

H: Някога случвало ли ти се е да си съсипеш книгата, ако да как?

За мен съсипана книга означава книга, която вече въобще не може да се чете - с липсващи страници, например. Малката ми сестра преди време вече в един творчески период и смяташе, че да късаме страниците на книгите е изкуство, но не успя да се развихри много :D 

T: Предпочиташ ли да четеш на тишина?

Нямам абсолютно никакви предпочитания. Ако историята е достатъчно интересна и вглъбяваща, нищо не може да ме спре да прелиствам жадно страниците. Освен храна ... :D

Беше ми АДСКИ забавно да отговарям на въпросите. Точно като едно време, когато лексиконите бяха модерни. Боже, остарявам нещо .. 

Ако някой случайно не е направил този таг, давайте смело!

Усмивки и панди,
Криси

No comments:

Post a Comment