Pages

Wednesday, 1 March 2017

"Най-доброто мече в цял свят"


- Кой ден сме? - Попита Пух..
- Сега е ДНЕС!! - Отговори Прасчо!
- Любимият ми ден!!! - Каза Пух...

Хей хей,
Помните ли онова пухкаво малко мече, което все някак успява да лепне усмивка на лицето ви? Израснахте ли с лудичкия Тигър, плахия Прасчо, мъдрия Бухал, вманиачения Зайо, сладичкия Ру и мъдрия, макар и не съвсем разбиращ го, Пух? Аз си спомням и до ден днешен как ходих на гости на баба и четях едно много старо копие на приключенията на Мечо Пух, сигурно притежание на моята майка и леля, когато те са били малки. Тогава обожавах да се завръщам в гората и, честно казано, леко завиждах на Кристофър Робин и исках да съм като него хаха. 
Едва по-късно, когато вече пораснала се завърнах към историите, успях да ги оценя за това, което всъщност са те, а именно мънички дози мъдрост и позитивност, заключени между редовете. Ах, размишленията на Пух са просто безценни. А като се замислиш, че А.А.Милн просто е искал да измисли приказки за преди лягане за сина си. Чудесна работа е свършил, как мислите? 
Защо сме се събрали тук всъщност? За да празнуваме, разбира се! Този сборник с 4 разказа, по един за всеки сезон, е издаден по случай 90 рожден ден на нашето любимо мече. Цели 90! Само колко мъдрост трябва да е това! 
Историите са страшно сладурски и са точно в стила на Милн, независимо от факта, че всяка от тях е написана от различен човек. Всички са се справили повече от великолепно. На моменти даже не можех да позная, че не е самият автор. 
Срещаме се с всички герои отново, че даже има и гости. Докато четях, имах усещането, че се срещам със стари приятели и имаме много да наваксваме. Чувствах се вкъщи. 
Илюстрациите са толкова красиви, че от време на време си разлиствам книгата само за да им се порадвам отново. 
Глупаво мое мече, много ти благодаря за това, че те има и ми носиш толкова душевен комфорт и усмивки! С две ръце ви препоръчвам новата книжка по случай рождения му ден, както и оригиналните истории, ако случайно не сте ги чели! 
Усмивки и панди,
Криси
п.п. може да си поръчате книгата от тук 

1 comment:

  1. Страхотно ревю, Криси! Накара ме да се върна 8 години назад, през лятната ваканция във втори клас, когато за първи път се докоснах до Мечо Пух, Прасчо, Тигър, Бухал, Ру и всички останали герои.. Върнах си толкова много спомени, как се надявах някой ден да се събудя и да съм Кристофър Робин, да живея в гората с Мечо Пух и приятелите му.. Със сигурност ще прочета книгата, защото нямам търпение отново да се докосна до едни от най-любимите ми герои! 😁

    ReplyDelete