Pages

Friday, 5 May 2017

Книжен Таг "Първа среща"


Хей хей :)

Преди мнооого време Марто ме беше тагнал да направя един много готин и забавен таг. Понеже при мен е сесийно време, не ми достигаше времето за нищо почти. Сега най-после имам малка дупка между изпитите и е време да наваксам с публикации. Без повече приказки, нека започваме!

1. The awkward first date - книгата не беше лоша, но искрата липсваше в теб.

Тук ще кажа "Двор от рози и бодли" на Сара Маас. Книгата много ми допадна, но го нямаше този "уау" елемент или влюбване от пръв прочит.2. The cheap first date - книга, която не оправда очакванията ти.

За мен това е "Удивителната и изключителна приказка за Мирър и Голиат" на Ишбел Бий. Толкова много исках да ми хареса тази книга. Корицата й е просто уникална - произведение на изкуството, но самата история въобще не ме грабна. Най-много ме подразни фактът, че имаше повече от 5-6 различни гледни точки и то на герои, които нямаха кой знае каква важност в основните събития.3. Well-prepared first date - книга, която е била по-добра от очакваното.

Изключително много ми допадна "Перфектна химия" на Симон Елкелес. Въобще не очаквах да я харесам толкова, но ме изненада страшно приятно! Лека, свежа и готина. Идеална за лятото.4. Hot but dumb - красива корица, не толкова добро съдържание

Хм, това е доста сложен въпрос. Английската корица на "През вселената" на Бет Ревис е много красива, но книгата просто не успя да ме грабне и я оставих недовършена.5. Blind date - книга, която си започнал, без да знаеш нищо за нея.

За мен това беше "Единственият и неповторим Айвън" на Катрин Апългейт. Нямах си и на идея за какво се разказва в тази книга, но ме изненада много приятно и се влюбих в историята! Даже си поплаках малко на края. Прекрасна, затрогваща история както за малки, така и за големи. Препоръчвам горещо!6. Speed dating - книга, която прочете много бързо

"Кутия за птици" на Джош Малерман толкова ме човъркаше, че просто трябваше да я прочета скорострелно, за да знам какво ще се случи. Мистериозна, напрегната и психологична, определено препоръчвам!7. The rebound - книга, която прочете веднага след книжен махмурлук, което донякъде развали удоволствието от книгата.

Ако някоя книга много ми е харесала, обикновено си давам ден-два почивка след като съм я приключила, за да си кажа чао с въпросния свят и да мога на свежа глава да започна някоя нова.

8. Overly enthusiastic date - книга, която се престараваше.

Стихосбирката на Константин Трендафилов - "За кого се сещаш, когато се сещаш за някого". Имаше добри попадения безспорно, но някакси сякаш наистина се престараваше и се опитваше да се докаже един вид. Не знам дали съм само аз, но ми се стори сякаш се опитва, може и несъзнателно, да е Илиян Любомиров.9. The perfect first date - книга, която беше перфектна.

Меко казано ще е, ако кажа, че обожавам "Гондолата на времето" на Ева Фьолер. Има нещо в нейните книги и стила й на писане, което ме кара да обичам историите й страшно много! Пътувания във времето и то все в интересни епохи? Да, моля!10. Humiliating first date - книга, която ми е неудобно да призная, че съм харесала/чета на публично място.

Аз обикновено не се срамувам от това, което чета. Всички имам различни вкусове и няма нищо срамно в това какво на теб ти харесва :)

Усмивки и панди,
Криси

No comments:

Post a Comment