Pages

Sunday, 2 July 2017

Книжна Лудост в средата на годината [таг]

Хей хей :)

Не мога да повярвам, че вече половината от 2017 се изниза под носа ни. Как успява да минава толкова бързо това време, никога няма да разбера. При вас също ли така скорострелно минаха 6 месеца?

Аз съм доста организиран човек като цяло и такъв тип равносметки много ме радват, затова и реших да се включа към този така интересен, че даже и полезен, таг!

1. Най-добрата книга:

Това е изключително труден въпрос, защото не мисля, че мога да сложа една книга на върха. Имаше няколко, които ми направиха много силно впечатление и се наредиха сред фаворитите ми. Това са:


2. Най-доброто продължение:

Тук определено няма съмнение! За мен това е "Златният мост" на Ева Фьолер. Просто обожавам тази поредица! Толкова много, че не ми се иска да свършва.

3. Новоиздадение книги, които искаш да прочетеш, но не си:

От намаленията на Сиела много исках да си взема "Софийски магьосници", но така и не успях да я докопам, защото свърши като топъл хляб! Софтпрес пуснаха наскоро една много сладурска книжка, която, за съжаление, не е преведена на английски и няма как да си я купя от Шотландия. И също много искам да прочета "Love & Gelato", защото изглежда като перфектното лятно четиво!


4. Най-желани предстоящи издания:

Точно в момента не се сещам за нищо друго освен за третата книга за Хари Потър, но нейното илюстрирано издание, което излиза през октомври на британския пазар. Влюбена съм в тези издания <3

5. Най-голямо разочарование:

Не бих казала, че е чак разочарование, но ми се искаше да харесам много повече "Двор от рози и бодли" на Сара Маас. Някакси просто не се спогодихме съвсем с тази книга, за мое огромно съжаление.

От "Къщата на езерното дъно" на Джош Малерман също като че ли очаквах малко повече просто защото "Кутия за птици" ме отвя напълно. Стори ми се малко мудна и празна.

6. Най-голяма изненада:

"Дюи" изключително много ме изненада, защото аз не чета особено често книги за животни и си мислех, че няма да ми допадне толкова, но тя взе, че ми хареса страшно много! Определено я препоръчвам на всички. Много сладурска е!

7. Любим нов автор:

За мен това определено е Renee Watson. Една моя много любима книжка влогърка беше препоръчала "This side of home" и тъй като аз вярвам на препоръките й, реших да пробвам книжката. Влюбих се моментално! И набързо прочетох и другата книга на авторката. Силно препоръчвам, ако обичате да четете книги, в които главните герои не са винаги бели американци.


8. Нов герой, по когото си падаш:

Като цяло доста рядко си харесвам някого толкова много от книга, че чак да си падна по него, но Данте определено не бих го върнала, ако беше хетеросексуален <3

9. Най-нов любим герой:

Според мен с Наташа от "Слънцето също е звезда" доста бихме си допаднали и даже сигурно бихме били приятелки. Харесва ми колко е земна и саркастична.

10. Книга, която те е разплакала:

"Дюи" и "Човек на име Уве" определено успяха да ми насълзят очите и да ме усмихнат през сълзи. Много трогателни и разчувстващи истории.


11. Книга, която те е зарадвала:

"Adulthood is a myth" е най-забавната книжка, която съм "чела" досега. Тя е всъщност сборник с мини комикси, които много умело и саркастично показват колко абсурдни понякога са опитите ни да се правим на възрастни. Препоръчвам с две ръце!

12. Любима книга, превърната във филм:

Обожавам "The walking dead"! Както комиксите, така и сериала. Честно казано, въобще не очаквах да ми харесат толкова много, защото си мислех, че ще е поредната глупост със зомбита. Въобще не беше това! Историята е много повече фокусирана върху човека и как се променя човешката психика по време на подобен апокалипсис.

13. Любимо ревю, което си написал/а:

Мисля, че ревюто ми на "Двор от рози и бодли", защото се опитах да съм максимално искрена и обективна. Можете да го прочетете ТУК

14. Най-красивата книга:

Безспорно английското издание на "Аристотел и Данте откриват тайните на вселената". Истинска красота <315. Кои книги имаш нужда да прочетеш до края на годината:

ВСИЧКИИИИ. Не, шегувам се, разбира се. Принципно нямам някакъв точно определен списък, но има някои заглавия, до които бих искала да стигна. Можете да ги видите в това видео, ако ви е интересно :)


Надявам се да ви е било интересно и да сте си намерили някоя книжна препоръка <3

Усмивки и панди,
Криси

2 comments:

 1. На същото мнение съм за "Къщата на езерното дъно". Аз определено очаквах много повече от нея.

  И макар че сега забелязвам, че постнах българската версия в моя таг, аз също обожавам и предпочитам английската корица на "Аристотел и Данте..." <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Да, нали! Нещо просто ми липсваше. Не беше задължително лоша, но можеше да е малко по-добре :)

   Българската корица също е красива, но английската, поне за мен, е много добра!

   Delete